четвер, 29 травня 2014 р.

«Право в Україні – виклики сучасності»

Напередодні відзначення професійного свята працівників наукової сфери, підтримуючи традиції, 16 травня, в рамках Всеукраїнського фестивалю науки в академії відбулась робота підсумкової науково-теоретичної конференції на тему: «Право в Україні – виклики сучасності».

Цього року учасники заходу мали змогу отримати привітання, а також грамоти та цінні подарунки з рук шановних членів президії: Сергія Телешуна, Михайла Костицького, Володимира Яценка, Анатолія Капітанського. У конференції також взяли участь авторитетні вчені академії – Олександр Джужа, Юрій Орлов, Дмитро Письменний.
Загальноакадемічній підсумковій конференції передувала низка підготовчих етапів, які були насичені не менш вагомими науковими заходами: інститутського, факультетського та кафедрального рівня та які, водночас, підтверджують потяг нашого молодого покоління до наукової роботи.
Відповідно до наказів Міністерства внутрішніх справ України та Національної академії внутрішніх справ у нашому виші проведено І тур конкурсу наукових робіт курсантів, слухачів і студентів вищих навчальних закладів МВС та конкурс наукових робіт слухачів, курсантів і студентів, присвячених Дню науки. Відбіркові тури конкурсів проводилися в два етапи: перший – конкурси на кращу наукову роботу на базах інститутів, факультету та центру академії, другий – загальноакадемічний.
Загалом до участі в зазначених конкурсах подано 124 наукові роботи за 14 тематичними напрямами, які визнано кращими за результатами підсумкових науково-теоретичних конференцій інститутів, факультету та центру академії.
До участі в конкурсі наукових робіт курсантів, слухачів і студентів вищих навчальних закладів МВС конкурсними комісіями було визначено 12 кращих наукових робіт, з яких 6 – подано до участі в підсумковому турі конкурсу.
Решта наукових робіт курсантів, слухачів і студентів взяли участь у конкурсі наукових робіт слухачів, курсантів і студентів Національної академії внутрішніх справ і після відбору конкурсними комісіями, до яких входили досвідчені науково-педагогічні працівники – визначено 48 кращих наукових робіт за відповідними тематичними напрямами.
Беззаперечно, ці та інші наукові здобутки академії були б неможливими без сумлінного ставлення до підготовки молодого наукового поповнення країни науково-педагогічного складу академії. Так, цьогоріч наукові звершення наших курсантів визнано різними поважними науковими установами та вищими навчальними закладами. Насамперед слід відзначити найбільш вагомі досягнення перемінного складу академії:
- переможці Конкурсу Національної академії наук України на здобуття премії для молодих учених і студентів вищих навчальних закладів за кращі наукові роботи – Ольга Грабчак, Олег Онищенко та Роман Коломієць;
- переможці Всеукраїнського конкурсу на кращу наукову роботу з природничих, технічних і гуманітарних наук, що проводить Міністерство освіти і науки України – Сергій Перепелиця, Анна Титко, Данило Остапчук та Ірина Мойсеєва;
Переможець Всеукраїнського конкурсу «Юрист року 2013» у номінації «Студент – юрист» Сергй Бреус, а представники академії, які зробили особистий внесок у розвиток юридичної науки в Україні та нагороджені грамотами Союзу юристів України – Олександр Хуторянський, Анна Титко, Валерій Джиба.
Почесні грамоти та цінні подарунки від Міжнародної громадської організації Українська секція Міжнародної поліцейської асоціації отримали Михайло Марков, Олександр Капля, Сергій Киренко, Юрій Приходько, Валерій Джиба, Вікторія Репула, Віта Воробєй, Василь Голоботовський.
Окрему щиру вдячність від керівництва академії отримали наукові керівники цьогорічних переможців: Лариса Удалова, Олена Хохліна, Лариса Нескороджена, Олег Лов’як, Наталія Камінська, Оксана Мельник, Жанна Пустовіт, Олександр Калиновський.
Під час конференції також було заслухано блискучі виступи молодих науковців, які продемонстрували ораторське мистецтво та аргументовано відстоювали свою думку.
Академія пишається отриманими результатами й сподівається, що курсанти та студенти академії, науково-педагогічний склад стануть прикладом для наслідування, а також і надалі будуть примножувати наявні наукові здобутки академії.
Світлана Лов’як

Немає коментарів: